per admin

COMARCA DEL PENYAGOLOSA I L’ÀREA D’INFLUÈNCIA D’ARAS DE LOS OLMOS

Experiment de mobilitat rural

Objectius de l’experiment


Motivacions

S’analitzaran les motivacions de la mobilitat a través d’entrevistes personals i una xicoteta enquesta.

Trajectes

Es pretèn comptar amb un conjunt de trajectes que ens permeta coneixer les característiques de la moblitat rural basada en el vehicle privat.

Per a qui són els resultats?


Vocació de servei

Tant l’aplicació mòbil com els resultats del treball seran posats a l’abast de la societat per a que puguen ser aprofitats per la població en general.

Estudi

Tanmateix val a dir que és una ferramenta d’estudi, que no està pensada per a ser solució per ella mateixa de cap problema de mobilitat.

Com ho farem?


El projecte es basa en el voluntariat i la implicació dels agents i de les institucions locals. Col·labora-hi!

01.

App per traçar la ruta

Hem desenvolupat una app per a Android que traça la ruta de cada desplaçament que el portador faça, una vegada pulse “inici desplaçament”. En acabar el desplaçament l’usuari pot pulsar “fi de trajecte”. Si no es pulsa l’opció el programa es desactiva si en un minut no ha hagut desplaçament rellevant.

02.

Enviament posició

Mentre es fa el desplaçament el programa envia la posició al nostre servidor cada 10″. Les dades utilitzades són ínfimes.

Objectius del projecte


01.

Desplaçaments

Estudiar els desplaçaments de la població resident, fixa o temporal.

02.

Motivacions

Analitzar motivacions de la mobilitat

03.

Intensitat

Mesurar la intensitat dels fluxos.

04.

Càrrega

Obtenir informació sobre la capacitat de càrrega de l’actual sistema de mobilitat privada.

05.

Disseny model

Proporcionar informació per aprofundir en el disseny d’un model de transport públic rural actiu “sota demanda”.

06.

Sistema mixte

Promoure el disseny de sistemes mixtos de mobilitat que incloguen totes les fórmules: públiques, privades o comunals.

Descarrega l’app


De moment tan sols n’hi ha versió per sistema Android.

Com funciona?

Estimat/da participant: aquesta APP forma part d’un projecte d’investigació titulat: MOBIONRURAL. És un projecte que s’està duent a terme des del Grup d’Investigació DESiRES, amb la col·laboració del Grup SOLICOM de la Universitat Jaume I. Els seues objectius estan expressats en aquesta pàgina. L’equip investigador està composat per Vicent Querol, Pablo Boronat, Miquel PérezXavier Ginés, que és qui coordina el projecte. En cas de tindre qualsevol dubte sobre el projecte, o necessitar algun aclariment sobre aquest, pot vosté posar-se en contacte amb ell a través de la següent adreça de correu electrònic: fgines@uji.es. Per a participar en aquest estudi sol·licitem que descarregue l’APP i la faça servir quen realitze desplaçaments amb vehicle privat i siga vosté qui condueix.

Si descarrega l’APP confirme que soc major de 18 anys i que he llegit i comprés el consentiment informat.

El sistema anirà registrant la posició del seu telèfon cada 10″ i l’enviarà al servidor. A partir d’eixes dades nosaltres podrem establir rutes freqüents, intensitat d’ús del vehicle etc…

També se li demana el correu electrònic i el telèfon, que pot facilitar-nos o no. L’objectiu de disposar d’aquesta informació és obrir la possibilitat a contactar amb vosté per si es considera necessari realitzar-li alguna entrevista. Aquesta informació podria considerar-se com d’intromissió en la intimitat. Les seues dades seran recollides de manera anònima i no serà possible conéixer la seua identitat.

La seua participació és molt important, ja que amb els resultats del treball podrem avançar en el disseny de noves formes de mobilitat a la ruralitat.  La seua participació és voluntària i no rebrà cap remuneració per això.

En cas de voler retirar-se de l’estudi una vegada començat, pot fer-ho desinstal·lant l’APP o no pulsant inici de recorregut. Aquesta investigació s’ha dissenyat conforme amb les instruccions de la Comissió Deontològica de la Universitat Jaume I i compleix amb les directrius de la declaració de Hèlsinki que estipulen que els participants en estudis empírics han d’acceptar participar de manera explícita i comprensible.

UN PROJECTE QUE COMPTA AMB EL SUPORT I LA CONFIANÇA DE:


Traduir »